FANDOM


Translate project, since NL is my main language I first want to finish my guide to NL and later retranslate it when it's finished.

Vandaag ga ik proberen jullie wat wiki codes te leren. Het is blijkbaar erg hard voor sommige spelers om deze te verstaan; terwijl ze in feite erg makkelijk zijn van zodra je de code kent. Wiki coding is in feite een vereenvoudigde vorm van html. Sommige html codes zijn vervangen door symbolen of afkortingen zodat zelf het kleinste kind ermee kan werken. Ondanks wiki codes zo makkelijk lijken is het erg beperkt in mogelijkheden. Wiki codes zijn stabieler wanneer je van visueel naar bron modes verwisseld en omgekeerd en zijn erg aangeraden om deze te kennen. Terwijl html vooral in de bron modes ondersteund wordt. Html is veel uitgebreider en maakt dingen mogelijk die voor wiki coding zelf onmogelijk zijn. Het grootste nadeel is dat html bijna niet visueel word ondersteund en kan makkelijk buggen bij een overschakeling van bron naar visuele modus. Daarom is html alleen aangeraden voor kleine bewerkingen en Sjabloonen. Sommige html codes hebben in feite exact dezelfde functie als die van de wiki code:

Naam Wiki code HTML Resultaat
Schuin ''tekst'' <i>tekst</i> Tekst
Vet '''tekst''' <b>tekst</b> Tekst

Het meest leuke gedeelte op een wiki is dat het mogelijk is om deze twee opties te combineren!! Wiki code ondersteunde niet echt combinatie zoals ('''''Voorbeeld''''' = Voorbeeld) in meer complexe codes is dit het eerste dat zal buggen.

Opmerking: Voor het moment is tekst lijnen enkel beschikbaar als HTML code.

Naam HTML Resultaat
Doorstrepen <s>tekst</s> Tekst
Onderlijnen <u>tekst</u> tekst

Nu je de basis kent. Kunnen we eraan beginnen:

Links

Tables

Templates

Coming soon...

Colors

Note: <font> doesn't work with (some) symbole codes.

Coming soon...

Specials

Other

Other HTML codes that work on the wiki


End

Feel free to ask question or try some codes here ;) Note: Some codes won't work on chat bars or will have an different effect don't forget that ;)

Source